Thurø Turistguide
Opgaven gik ud på at vi skulle:
- Skrive en gruppekontrakt.
- Finde en hjemmeside, til at redesign
- Research og analysere en hjemmeside og deres brugere
- Udvikle prototyper og design en forberedet hjemmeside.
- Skrive en klientrapport i InDesign
- Præsentere resultatet for klienten
Påbegyndelse
Jeg blev sat i gruppe sammen med Fifi, Pol, Jonna og mig selv Arton. Her satte vi os til at skrive vores gruppekontrakt, som det første.
Vi begyndte derefter at opsøge hjemmesider der kunne være interessante at redesign, hvor efter et par forslag fandt Fifi Thurø turistguiden. https://xn--thurturistguide-8tb.dk/
Research
Vi konkluderede efter at have analyseret og vi alle havde lavet en NUG på hjemmesiden(som er en prædefineret liste af en masse usability guidelines spørgsmål, hvor man kan udfylde med enten Ja, Næsten og nej) at vi havde en masse at arbejde med.
Vi brugte også C.R.A.P modellen, for at analysere det nuværende design og også dårlige anmeldeser af brugere, som havde problemer med at bruge hjemmesiden.
Jeg havde det lidt svært ved at finde rundt på hjemme-siden, hver gang jeg trykker på “læs mere” bliver jeg ført til andre hjemmesider, hvilket gør de t forvirrende. Jeg kunne godt tænker mig at høre hvad de andre besøgende har sagt om stedet
Sara
Vi sad begge to og prøvede hjemmesiden. Vi havde meget svært ved at navigere rundt i den. Vi havde også svært ved at lese teksterne, da de var farvede
Ursula & Jesper
Nedenunder kan man blandt andet se, hvordan margin farver og tekst er meget dårligt konstrueret temaet skifter ofte fra side til side, samt font størrelser og tekst stillinger. Der manglede en rød tråd og man vidste aldrig helt om man var på den samme hjemmeside.
Derudover, vidste man aldrig om hvor man ville blive smidt hen når man trykkede på en knap.
Vi begyndte så at lave noget research omkring Thurø turistguiden, de mennesker der besøger øen og om dens historie. Vi opsatte et helt dokument, med billede og information omkring vores målgruppe.
Persona
Udfra den information vi kunne samle ind om vores gruppe, blandt andet gallupkompasset og diverse trustpilot reviews folk har lavet byggede vi vores personaer op.
Ekspertvurdering
Med den information, kunne vi sætte nogle mål i fokus. Vi lavede en ekspertvurdering og satte os igang.
Brainstorm
Vi begyndte så at brainstorm nogle idéer til den nye hjemmeside, hvor vi bare kom alt ned på et fad. Vi valgte så derefter at gå afsted med 3 punkter, som kunne være interessante at arbejde med.
Scrum
Vi opsatte derudover også et scrum-board.
Sitemap
Vi sad også og fandt ud af hvad det var for nogle sider, vi skulle arbejde med.
Low-Fi prototype
Med det meste på plads påbegyndte vi vores første low-fi prototype, vi blev hurtigt enig om strukturen og at vi gerne ville sætte oplevelserne i fokus, markeret som de små firkanter under billedet.
Udkast
Her lavede jeg 3 forskellige udkast, hvor vi kom frem til at vi meget gerne ville have en bedre summer følelse over hjemmesiden end de 3 nuværende eksempler nedenunder, men at vi havde den rigtige sommer-struktur.
Endelige design
Efter at jeg havde leget lidt med farverne, kom vi endelig frem til de sommerfølelser vi gerne ville have frem i det man besøgte hjemmesiden og med alle oplevelserne i fokus blev hjemmesiden det mere appetitlig.
Jeg lavede nogle sommerlige elementer.
Jeg tilføjede også mere information, såsom reviews og et kort over landskabet man kan besøge.
Hver oplevelse har også deres egen side, på hjemmesiden. Det gør det mindre forvirrende at navigere rundt i, i forhold til hvor den gamle side ville man bare blive smidt til en ny hjemmeside.
Der er også lavet grønne og orange knapper, hvor de grønne knapper er eksterne links og de orange er interne. Det vil sige at orange knapper altid føre en rundt på hjemmesiden og grønne knapper tager dig ud af hjemmesiden.
Der er også et kort, der viser placeringen af oplevelsen og en fakta boks, med priser og åbningstider, eventuelt menuer.
Du vil også finde en side med lidt omkring Thurø’s historie og en side med kontakt mulighed.
Igennem alle siderne vil der være en footer, med diverse informationer.
Logo
Som det sidste designede jeg os et logo til hjemmesiden, hvor det gav god mening at bruge thurø øenes form som en genkendelighed. Logoet fungere meget godt i små størrelser også.
Her finder du prototypen: https://xd.adobe.com/view/4d21e796-6661-428c-8bbf-ebc7fa589857-1872/?fullscreen
Refleksion
Det var super fedt at komme i gang med vores første rigtige gruppe projekt, vi havde et godt teamarbejde og var gode til at formidle vores idéer.
Det eneste problem jeg havde, var at jeg var mere erfaren end resten af min gruppe og derfor blev de federe design opgaver smidt over på mig, det er eventuelt et problem for mig fordi jeg allerede kan planlægge og design en hjemmeside, hvor rapport skrivning og noget jeg ikke har særlig meget erfaring med.
Udover det var det et super spændende projekt og jeg ser frem til flere i den dur.