Projekt 5 – Retshjælpen venner
Vores opgave i projekt 5 var at som en gruppe, skulle udvikle en løsning for klienten Retshjælpen venner.
Hvem er de?
Retshjælpen venner er en separate gruppe fra Retshjælpen, en non-profit organisation hvor deres enlige funktion er at skaffe støttemidler til at kunne belønne de frit-arbejdende elever.
Hvad skal vi?
Hver gruppe skulle skabe en identitet til dem, en form for kampagne samt løsninger på hvordan vi kan motivere folk til at donere midler til dem.
Igangsættelse
Efter at vi var blevet introduceret til projektet og klienten, satte vi os sammen i vores pre-defineret teams. Her snakkede vi om hvordan vi skulle håndtere projektet og hvad der skulle gøres.
Efter vi fik aftalt hvad der skulle gøres, skrev vi vores gruppe kontrakt og oprettede et scrum board med 5 sprints, så vi kunne planlægge og have et overblik over hvad vi manglede og skulle gøres.
Sammen skulle vi også skrive logbog, hvor vi skulle skiftes om at skrive.
Som en del af gruppekontrakten har vi lavet en projektplan, for at gå dybere ned kriterierne og afgøre hvad det er vi skal nå for at vi føler at vi er i mål med vores projekt.
Vores projektplan indeholder også en interesse analyse og en risikoanalyse
Indhold strategien
Efter vi havde lavet vores planlægning og kontrakter skulle vi i gang med vores indholds strategi, vi havde undervurderet hvor omstændigt den var og hvor meget vi skulle nå på en pludselig kort deadline.
Her satte vi os alle sammen og skyndte os at bikse et udkast sammen, hvor jeg skrev abstract, indledning, metodeliste, tegnede nogle skitser og hjalp Maria med 5 P approach.
Vi satte os sammen igen efter, og begyndte diskutere hvilket slags produkter vi skulle have og hvordan vi skulle gøre.
Her valgte vi at lave en hjemmeside, LinkedIn profil, instagram profil, interview video og plakat, baseret med den information og research vi havde samlet ind på vores indholds strategi.
Jeg tegnede/sketchede nogle idéer til vores plakat og prøvede at komme op med et slogan.
Vi blev meget enige om at køre videre med “Tid til at give tilbage“.
Her delte vi os op, fordi vi var meget bag ud. Vi havde sammen forstået opgaven forkert. Vi troede vi skulle arbejde og lave en opgave for klienten retshjælpen fyn, men det var i virkeligheden en opgave til en støttegruppe til retshjælpen fyn. Så vi skulle omsætte alt vores research og tankegang og med så kort tid tilbage, blev folk sat hvor de var mest effektive. Her blev jeg sat til design og kodning.
Jeg startede her med at få et overblik over hvad andre havde gjort og lavede en masse visual research af eksisterende retshjælps virksomheder for at give mig selv et bedre overblik over hvad der er behov for.
Derefter lavede jeg et visual board, for at finde det udtryk jeg gerne ville have på hjemmesiden.
med den information udtænkte jeg nogle punkter og opsætninger vi burde have på vores hjemmeside
Med en idé om hvad der skal være på hjemmesiden, slog jeg ned og sketchede nogle udkast. Jeg snakkede så med mit team om mine forslag og mit bud om at lave en One page hjemmeside, der de oftest er mere kampagne orienteret i deres information.
Teamet var enige og jeg forsatte med at videreudvikle på designet.
Her valgte jeg at køre med en rød farve og en blå farve som kontrast. Den røde farve forbinder meget til det menneskelige og blandt andet også brugt hos politik når man har mere med mennesker at gøre. Rent symbolisk er den røde farve også forbundet med Liv, sundhed passion og kærlighed. Så derfor valgte jeg den røde farve.
Den røde farve blev dog ret intenst på hjemmesiden og for at gøre hjemmesiden lettere at indtage, valgte jeg at bruge den røde farve til fokus punkter.
F.eks. Hvad det er vi gør og hvad andre allerede har doneret til os. Det gjorde vi for at skabe seriøsitet men også et omdømme og tillid.
Jeg satte så en prototype op, med alle views ud fra den nyeste opsættelse.
SEO overvejelser
Inden jeg skulle begynde på at kode hjemmesiden, satte vi os sammen og lavede nogle overvejelser over SEO. Her blev vi enige om en title, beskrivelse og nogle keywords til vores hjemmeside.
Logo
Jeg synes logoet lænte sig for meget op af retshjælpen og tænkte det ville være en god idé at sætte mere fokus på fyns venner, som er støttegruppen til retshjælpen. Så inden jeg gik igang med at kode hjemmesiden, forklarede jeg mine tanker og satte en af mine gruppe medlemer til at arbejde med det.
Jeg forslog at for at stadig læne os lidt op af retshjælpen, skulle vi nok bruge deres streg igennem S og ned til N. Øverst ser du det gamle logo, under ser du det nye logo.
Kode
I kodet skubbede jeg BEM metoden ind, som er en måde at skrive sine css regler på en strukturet måde. Samt brug af root variable featuren, som er en form for variabler i css der gør at man kan hurtigt skifte f.eks. farver på en masse elementer der deler den samme farve.
Her fik jeg kodet 2 moduler af javascript:
Den første har jeg noget information gemt i et array, som så bliver generet ud til html elementer udlukkende med JavaScript.
Her reagere jeg på nogle knapper og animere et html element efterfølgende. Det er skrevet sådan, at en toggle kunne fungere rent funktionelt.
togglen der skulle gøres funktionel
Javascript video
Refleksion
Det var nogle udfordringer i vores gruppe, da vi have meget forskellige arbejdsetik vi var fundamentalt meget forskellige personligheder. Det var meget specielt for mig at arbejde med nogle mennesker, der har en helt anden tilgang til deres opgaver end mig selv.
At blive udsat for den her forskellighed, har dog være godt for mig. Fordi der er flere måder at håndtere en opgave på, det at arbejde sammen med dem har hjulpet mig til at tænke anderledes og bedre navigere forskellige personlighedstyper.
Vi var også super stressede fordi vi indtil mid projekt, havde forstået opgaven forkert og med en pludselig meget stressende miljø kan det også blive svært at kommunikere med hinanden. Vi lykkes dog at sætte os sammen og tage vores eksisterende research og materialer for at målrette det imod den rigtige målgruppe. Det var svært, men også lærerigt at skulle komme op med noget i en fart.
Har blandt andet også udviklet mig endnu mere inden for JavaScript, har lært at generere html elemeter udelukkende via JavaScript og bruge eventlisternes til at reagere på interaktion fra brugere.
Er også blevet udsat for at skulle ændre et design, lige tæt på/før deadline er ovre og tilpasse/rette fejl mere effektivt.
Alt i alt er jeg både vokset, som person, men også i mine fag.